L’estacionament en zona blava d’Olot ja es pot pagar a través d’una aplicació mòbil

L’estacionament en la Zona Blava d’Olot ja es pot pagar amb el telèfon mòbil a través de l’aplicació Aparcare. L’Ajuntament d’Olot ha introduït aquest nou sistema de pagament que ja s’utilitza en ciutats com Lloret de Mar o Palamós i que manté la tarifa però amb avantatges per l’usuari.

Des d’aquesta setmana, a Olot ja es pot utilitzar l’aplicació per a dispositius mòbils Aparcare per pagar l’estacionament en zona blava. D’aquesta manera s’introdueix una tercera via de pagament de parquímetres, mantenint les mateixes tarifes però amb avantatges per l’usuari: podran renovar el tiquet des de qualsevol lloc, sense desplaçar-se a un parquímetre, podran demanar la devolució de l’import del temps no utilitzat i també pagar multes a l’instant a través de l’aplicació.

Així, els vehicles que paguin l’estacionament en zona blava a través de l’aplicació no tindran l’habitual paper del parquímetre que indica l’hora límit. Els agents que supervisen l’ús de les zones blaves comprovaran que s’hagi pagat l’aparcament a través de la matricula.

L’aplicació es pot descarregar gratuïtament per a Android i Apple. Per a utilitzar-la, s’ha de donar d’alta l’usuari introduint la matricula del vehicle o vehicles que vulgui utilitzar i facilitant un número de targeta bancària. Un cop registrat l’usuari olotí podrà utilitzar la mateixa aplicació per a estacionaments en zona blava d’altres municipis, com Lloret de Mar o Palamós, que ja utilitzen la mateixa aplicació. A partir de mitjans de juny també s’hi sumaran Pals i Calonge.

x