L’operatiu contra els sospitosos d’assassinat de l’empresari gironí Jordi Comas acaba amb sis detinguts

ACN.- L’operatiu contra els sospitosos de l’assassinat de l’empresari gironí Jordi Comas s’ha saldat, aquest dimarts, amb sis detinguts. Els Mossos d’Esquadra han arrestat a Barcelona dos dels implicats en l’assalt violent que va acabar amb la mort de l’empresari i als altres quatre a poblacions del Baix Empordà. Fonts de la investigació han confirmat que, a més, hi ha dictades quatre ordres europees de detenció i entrega contra sospitosos que han fugit del país. Entre els arrestats hi ha un home d’origen albanokosovar i la resta són d’origen marroquí. No es descarten més detencions. Als detinguts els hi podrien imputar delictes d’assassinat, robatori amb violència i pertinença a grup criminal. El crim va tenir lloc la nit del 18 de novembre del 2012, quan tres encaputxats van assaltar la casa de Comas a Platja d’Aro (Baix Empordà).

L’operatiu policial desplegat aquest dimarts per agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de Girona i la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) per detenir els sospitosos relacionats amb l’assassinat de l’empresari gironí Jordi Comas s’ha saldat amb sis detinguts. A dos d’ells els han arrestat a Barcelona mentre que als altres quatre els han detingut a poblacions del Baix Empordà. Un dels sospitosos detingut a Barcelona és d’origen albanokosovar i la resta són d’origen marroquí. El dispositiu policial ha esclatat aquest dimarts després de tres anys i mig d’investigació. A primera hora de la tarda han detingut l’home d’origen albanokosovar al barri gòtic de Barcelona i, poca estona després, han arrestat un segon sospitós, també a la capital. Als altres quatre els han enxampat a poblacions del Baix Empordà, on els agents d’investigació els hi seguien la pista des de feia temps.

El cas continua sota secret se sumari. Els arrestats passaran a disposició del Jutjat d’instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols, que és qui va assumir la investigació, a finals d’aquesta setmana. També hi ha dictades quatre ordres europees de detenció i entrega contra sospitosos que han fugit del país i estan en parador desconegut. En les properes hores, podrien detenir fins a tres homes més per la seva vinculació amb els assaltants. Als sis arrestats els hi podrien imputar delictes d’assassinat, robatori amb violència en casa habitada i pertinença a grup criminal. El crim va ser la nit del 18 de novembre del 2012 quan tres encaputxats van entrar a robar a casa que l’aleshores president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas, tenia a Platja d’Aro. En aquell moment, l’empresari estava acompanyat de la seva dona.

Els assaltants els van lligar de mans i peus i, segons l’autòpsia, l’empresari va morir asfixiat perquè li van obstruir les vies respiratòries. La seva dona va aconseguir deslligar-se i alertar la policia. Els assaltants van regirar la casa i es van endur joies i altres objectes de valor. Aquella nit no era la primera vegada que uns lladres intentaven robar a l’habitatge. De fet, poc abans, a finals d’octubre, l’empresari va patir un intent de robatori i, arran d’això, havia decidit reforçar les mesures de seguretat. Quan els lladres van cometre l’assalt violent fatídic, però, encara no havia tingut temps d’instal·lar el nou sistema de seguretat.

 

Notícies relacionades:
– La família de l’empresari Jordi Comas crea una fundació per fomentar la qualitat del turisme
– Els empresaris reclamen endurir les penes arran de la mort de Jordi Comas en l’assalt a casa seva
– Comiat multitudinari i emotiu a l’empresari hoteler i president de la FOEG Jordi Comas
– Mor Jordi Comas, president de la FOEG, després d’un assalt a casa seva