Els pressupostos de la Generalitat preveun una modesta inversió d’uns dos milions d’euros a la Garrotxa però cap partida per a la variant d’Olot

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2016 preveu invertir 1 milió 977 mil euros a la Garrotxa. La comarca queda en el setè lloc del capítol d’inversions reals a les comarques de Girona, només per davant del Pla de l’Estany. La inversió més important serà per a la rehabilitació del pont de la C-66 a Besalú, un milió 200 mil euros. El Govern no preveu cap partida per a la variant d’Olot en l’apartat d’inversions reals.

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2016 preveu invertir 1 milió 977 mil euros a la Garrotxa, molt per darrera dels 15 milions previstos a l’Alt Empordà o els 12 i mig previstos al Gironès, les dues primeres comarques de la demarcació en concepte d’inversió real. La Garrotxa queda en el setè lloc quant a inversió prevista a les comarques de Girona, només per davant del Pla de l’Estany. La inversió més important serà per a la rehabilitació del pont de la C-66 a Besalú, un milió 200 mil euros. El Govern no preveu cap partida per a la variant d’Olot en l’apartat d’inversions reals, tot i que el projecte constructiu de la infraestructura, al tram que correspon a la Generalitat, està redactat i pressupostat, amb un mínim de 117 milions d’euros.

 

 

El projecte de pressupostos sí que preveu una partida de 466 mil euros per a operacions de conservació semi-integral d’obra civil i senyalització vertical i barreres de seguretat al parc de Bianya. A Bianya també s’hi quedaran 250 mil euros per a treballs d’urbanització i enderrocs al Parc de la Maquinària. El projecte de pressupostos també preveu 1.600 euros per a inversions en material, mobiliari, estris i equips de procés de dades i telecomuniacions a la seu de l’Observatori del Paisatge. La Generalitat inclou 900 euros més per al consorci de l’Observatori del Paisatge que no ha ubicat a cap localització concreta. La inversió prevista a la Garrotxa suposa el 0,3% del total de la inversió a les comarques catalanes i només supera vuit altres comarques al territori.