La Vall d’en Bas presenta el seu passaport turístic per apropar els visitants als comerços del municipi

La Vall d’en Bas ha presentat el seu passaport turístic. Es tracta d’una butlleta que els visitants han d’omplir amb tres segells diferents, després de passar una nit en un allotjament del municipi, menjar en algun negoci de restauració i consumint un servei turístic o un producte de la Vall. Es tracta de la primera col·laboració nascuda de la relació entre el nou ajuntament i l’Associació de Turisme i Comerç de la Vall d’en Bas.

Des de fa mig any, l’Associació de Turisme i Comerç de la Vall d’en Bas i l’Ajuntament del municipi treballen en projectes que incentivin l’arribada de nous visitants. Aquesta setmana s’ha presentat la primera proposta: el passaport de la Vall d’en Bas. Amb una butlleta, els turistes poden participar en el sorteig d’un lot de productes del poble. L’han d’omplir segellant el passaport a tres tipus d’establiments diferents: el visitant s’ha d’allotjar una nit a la Vall, ha de menjar en un negoci de restauració i ha de consumir algun producte de serveis del municipi.

Una quarantena d’empreses de tot tipus de la Vall d’en Bas participen en aquesta iniciativa, que també ha ajudat a redefinir el plànol turístic del municipi. En aquest mapa hi ha més propostes pels visitants, que es separen en quatre blocs de natura, patrimoni arquitectònic, cultura i aigua. En el plànol també es veu la ubicació de la nova oficina de turisme, que serà al Centre de Cultura i Natura de Can Trona, que s’obrirà properament.

El plànol també lliga les seves propostes amb les de Garrotxa Cultour i Turisme Garrotxa, i inclou diversos QR per ampliar la informació pels visitants.