Augmenta el nombre d’estudiants universitaris de la Garrotxa, després de quatre anys de tendència a la baixa

La Fes, la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot fa 13 anys que analitza anualment el nombre d’estudiants universitaris de la Garrotxa i les seves preferències en quan a centre educatiu i disciplina. El curs 2015-2016 són 1.201 garrotxins els que cursen estudis universitaris, una dada que després de quatre anys de tendència a la baixa ha augmentat en 25 persones més que l’any passat. Tot i així, segueixen havent-hi 200 menys que el curs 2011-2012, any en què es va registrar el nombre més alt d’estudiants.

Per universitats, la Universitat de Girona segueix sent l’opció majoritària amb més d’un 38% dels garrotxins, però enguany ha patit una davallada important, amb gairebé 50 estudiants menys que l’any anterior. Per contra, les universitats beneficiàries d’aquesta davallada són la Universitat de Barcelona, que ha augmentat en 24 alumnes i aquest curs hi estudien gairebé el 13% dels garrotxins, sent la segona en preferència. També la Universitat de Vic ha vist un augment dels estudiants de la comarca. Això és el que el director de la Fes, Jordi Calabuig, anomena com “l’efecte bracons” ja que, des de l’obertura de la C-37, al reduïr-se la distància amb les comarques barcelonines, s’han disminuït els estudiants que van a Girona.

Aquest curs la universitat que més ha augmentat en nombre d’estudiats garrotxins és la Universitat Oberta de Catalunya, la UOC, que ofereix formació a distància. Ocupa el tercer lloc en la llista de preferències dels garrotxina bm gairebé un 11% dels estudiants. Finalment, la ESDAP, de la que en forma part l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, és la quarta universitat per la cua, enguany ho estudien 11 persones.

Pel que fa a la preferència en els estudis, més de la meitat dels garrotxins han escollit graus de la família de ciències socials i jurídiques. Administració i direcció d’empreses i dret són la segona i la tercera preferència dels garrotxins. En aquesta família també s’hi inclouen Educació Primària, Social i infantil que també estan en el top 10 de graus més cursats entre els estudiants de la Garrotxa.

La segona família amb més garrotxins és enginyeria  i arquitectura, amb poc més del 16% dels estudiants i la tercera branca més escollida és Ciències de la Salut. D’aquesta família, Psicologia encapçala la llista dels deu graus més cursats, Medicina està en la posició 4 i infermeria està en el vuitè lloc.

 

Notícies relacionades:
– El nombre d’estudiants universitaris de grau de la Garrotxa ha baixat en 260 alumnes en els últims cinc anys i se situa a nivells del 2003

x