La gira de la coral infantil ugandesa Cor Safari arribarà a la Garrotxa el proper 13 de juny

El Cor Safari, un projecte de la Fundació Nzuri Daima de Sant Joan les Fonts, inicia una gira per tot Catalunya. Aquest cor infantil, format per una trentena de les i nenes d’Uganda, arriba auqest dijous a Montserrat, en una trobada amb els escolans del monestir. El cor té previst actuar a diferents municipis de la Garrotxa a partir del 13 de juny.

Desde la ciutat d’Entebbe, Uganda, arriba avui a Catalunya el Cor Safari, una coral infantil de nens i nenes d’entre 8 i 14 anys que conviuen en una escola-orfenat a aposten per la música com a cura de ferides emocionals produides per abandonaments, abusos, violència i pobresa extrema. En el marc d’una gran campanya de sensibilització impulsada per la Fundació Nzuri Daima de Sant Joan les Fonts, el Cor Safari recorre tot l’Estat. La gira presenta el disc “Joy’s Miracle”, que inclou cançons en català, castellà, angles, francès i també en la seva llengua, el luanda, amb lletres de temàtiques socials i emocionals, algunes composades per una de les nenes del cor. La Gira va començar a Madrid i aquest dijous arriba a Catalunya, concretament a Montserrat, en una trobada i una ofrena floral conjunta amb els Escolans del Monestir. Durant les diferents setmanes de la seva estada per terres catalanes, conviuran i compartiran experiències a diferents escoles de les ciutats i pobles que visitaran. La fundació Nzuri Daima, amb l’ajuda de diferents col·lectius i entitats, ha organitzat una sèrie de concerts solidaris amb l’objectiu de recaptar fons per millorar les instal·lacions bàsiques de la llar orfenat d’aquests nens i el col·lectiu que representen, millorant les seves condicions de vida i l’accés a les condicions de la seva escolarització. A la Garrotxa hi arribaran a partir del 13 de juny. El 17 de juny visitaran l’escola la Bòbila de les Preses, on participaran a la festa de fi de curs del centre. La seva agenda preveu un concert a Besalú el 18 de juny, i a la sala el Torín el 19 de juny. També tenen previstes visites a les escoles Morrot i Malagrida d’Olot. El 27, seran a Sant Joan les Fonts. Hi actuaran en acabar el dinar de tornaboda que es farà amb motiu de la festa major del municipi.

x