L’Ajuntament de Besalú vol organitzar estades de lleure per a majors de 65 anys

El percentatge de població envellida de Besalú supera la mitjana catalana. L’Ajuntament ha presentat a la Diputació de Girona un projecte per promoure activitats de lleure destinades a la gent gran. Es tractaria d’organitzar estades amb l’objectiu de fomentar les relacions, la formació i la prevenció en salut i benestar social per part del personal acompanyant. L’Ajuntament espera comptar amb el suport i el finançament de la Diputació per tirar-ho endavant.


L’Ajuntament de Besalú ha estat atent al sobreenvelliment de la població garrotxina apuntat pel Consorci d’Acció Social en la seva memòria del 2015. Per aportar-hi una solució local, ha ideat una proposta que ha presentat formalment a la Diputació de Girona per obtenir el seu suport. Es tracta d’organitzar estades de lleure destinades a la població major de 65 anys. Les estades tindrien la doble funció d’atendre i donar resposta a les necessitats de salut o benestar social que es puguin detectar durant l’estada, per tal de preservar la qualitat de vida dels veïns majors de 65 anys.

L’Ajuntament de Besalú continua endavant amb els projectes de creació d’un cos de vigilants o agents cívics per al municipi, i el que han anomenat l’Oficina d’Atebció Vilatana a l’Ajuntament, uns serveis que han de posar-se en marxa aquest proper estiu. Més endavant, el consistori es planteja iniciar obres de reforma a la casa de la vila. Abans de cap reforma, però, l’equip de Govern vol veure com s’instal·la es posa en marxa l’Oficina d’Atenció Ciutadana a les instal·lacions de l’Ajuntament, un servei que ha de servir com una primera presa de contacte propera entre els veïns i l’administració local.

x