L’adaptació a l’actualitat del Don Joan de Molière omple de gom a gom el Teatre Principal d’Olot

Divendres es va viure una gran nit de teatre a Olot, amb una adaptació a l’actualitat del Don Joan de Molière protagonitzada per Julio Manrique. L’obra va generar tanta expectativa que el Teatre Principal era ple de gom a gom.

El Don Joan és un clàssic del teatre, escrit per Molière, que fa uns mesos que gira per Catalunya. Això sí, no ho fa en la seva versió inicial: l’actor i director David Selvas va proposar-se fer una nova versió d’aquesta obra del segle XVII per adaptar-la a l’actualitat, al segle XXI. Selvas ha aconseguit arrossegar un gran actor  com Julio Manrique per fer el paper del gran protagonista que és Don Joan. Més enllà d’un bon repartiment, però, ha convingut fer una feina extensa d’adaptació per configurar-ho tot.

Precisament l’obra no perd la seva essència en cap moment. La denúncia de la hipocresia, la presència de la por, el creixement i la caiguda d’una figura que s’apropa al mite, hi segueixen essent molt presents, amb un toc d’humor i actualitat, que la van fer molt propera al públic olotí, que va respondre massivament, esgotant les localitats del Teatre Principal.

x