El ball dels gegants i la sardana de Corpus omplen la plaça Major d’Olot per continuar amb la tradició

Un any més, Olot va celebrar el Corpus seguint totes les seves tradicions: i això vol dir el primer ball dels gegants de l’any, en primer lloc. I seguidament, el que toca és la sardana de Corpus. La calor habitual en aquestes dates no va evitar que la plaça Major s’omplís per gaudir d’aquesta tradició.


Els que estaven més expectants per la primera sortida anual dels Gegants eren els més petits. Malgrat la calor de Corpus, la plaça s’ha omplert de gent, així com els balcons, però lògicament, sense arribar als nivells de Festes del Tura. Això permet als geganters poder ballar més bé i amb més tranquil·litat.

Així, petits i grans han pogut gaudir d’una de les tradicions més boniques de la ciutat. Els gegants aixequen passions, i tot i la calor, han ballat amb total normalitat. I a la tradició gegantera, hi segueix la sardanista. Tot seguit, com no podia ser d’altra manera, l’alcalde, hereus i pubilles d’Olot i Garrotxa i alguns regidors, acompanyats de diverses parelles, van entrar a plaça per ballar la sardana ‘Adéu Vila d’Olot’. Malgrat que enguany hi va haver menys participació, no hi va haver inconvenient en seguir tirant endavant aquesta bonica tradició. Finalment, els gegants van tornar a l’Hospici, on tothom els va poder acomiadar fins les Festes del Tura.

 

x