Adrià Canimas i Ignasi Ferrer triomfen entre els més de 400 participants de la 2a edició de les Cames de Ferro

Aquest diumenge s’ha celebrat la 2a edició de la Cames de Ferro, la cursa de muntanya del Grup Excursionista Cultural i Alpinista de la Vall d’en Bas. Aquest cop hi ha hagut 411 participants a la competició, una quarantena menys que l’any anterior, però una xifra remarcable tenint en compte la coincidència amb l’Emmona Ultra Trail. El vencedor de la marató ha estat Adrià Canimas, que ha rebaixat el rècord en prop de 25 minuts; Ignasi Ferrer ha vençut a la mitja marató.

CAMES DE FERRO 2016 AL MIGEl dia s’ha aixecat perfecte per veure la sortida de la Cames de Ferro, la cursa de muntanya solidària del GECA d’en Bas; però els més de quatre-cents atletes que hi han participat s’han trobat de tot al llarg del recorregut, especialment els 58 que han acabat la marató de 42 quilòmetres. La Cames de Ferro vivia aquest 2016 la seva segona edició, amb quaranta participants menys però amb la mateixa competitivitat. A més, els ha acompanyat un marc incomparable amb la Vall d’en Bas sencera com a observadora de la seva gesta. Per acabar-ho d’adobar, els diners recaptats amb les inscripcions tindran un destí solidari: serviran per a la investigació contra el càncer infantil.

Els primers en sortir i que han acabat els darrers han estat els participants de la marató. Aquí, Adrià Canimas ha batut el rècord establert l’any passat en 23 minuts amb un temps de 4 hores i 32 minuts, i s’ha proclamat vencedor amb un avantatge de 12 minuts respecte Martí Gutiérrez, segon classificat. La primera noia en creuar la meta ha estat Laura Boix, del TRC Aresta. Els següents en iniciar la competició han estat els 173 atletes de la mitja, que havien de recòrrer 23 quilòmetres, i d’aquests, el guanyador ha estat Ignasi Ferrer, que ha arribat quan el cronòmetre marcava 2 hores i 34 minuts. Després d’ell han entrat Jordi Torruella i Eloi Miquel, a cinc minuts tots dos. Mitja hora després ha arribat la primera noia, Mila Duran, també del TRC Aresta. L’última cursa a sortir i que ha establert el primer guanyador de la matinal ha estat la de deu quilòmetres: Martí Baquer ha completat el recorregut amb 52 minuts i 59 segons, i dos minuts després ha entrat Josep Maria Roura. En la categoria femenina, la primera a creuar la meta dels deu quilòmetres ha estat Ona Tribó.

 

 

x