O’Folk celebra un taller de ball cantat al local social del barri de Sant Miquel

O’Folk va celebrar dissabte a la tarda un taller de ball cantat al centre social del barri de Sant Miquel d’Olot. Per a l’ocasió, va convidar al mestre Joan Codina, que va ensenyar als diversos participants les tècniques per coordinar bé la dansa amb el cant simultanis.

El ball cantat és, com diu el seu nom, ballar i cantar alhora. Es tracta, però, d’una forma de tradició cultural que pràcticament no existeix a Catalunya, i d’aquí l’interès del taller organitzat per O’Folk dissabte a la tarda al local social de Sant Miquel. Per això hi van convidar al mestre Joan Codina, que és, entre altres, membre del grup Semproniana, i que coneix a bastament la tècnica del ball cantat. Per la falta de tradició, Codina va haver de recórrer a cançons d’altres zones on el ball cantat és més recorrent: en són un exemple la Bretanya o Occitània.

x