El Cornamusam torna a celebrar-se un sol dia i l’Esbart Olot entra en la seva organització

El Cornamusam complirà un quart de segle. El proper 18 de juny Olot viurà la 25a edició del Festival Internacional de la Cornamusa; enguany, però, torna a canviar de model i les activitats es centren de nou en un sol dia. A més, l’entitat organitzadora, el Til·ler deriva les activitats de carrer a l’Esbart Olot.

L’any 1991 i aprofitant la recuperació de l’instrument del Sac de Gemecs, l’Associació Cultural el Til·ler va organitzar un concert de cornamusa a Olot. D’aquella activitat ja en fa 25 anys, i en va sorgir el Festival Cornamusam. Però aquest 2016 el Til·ler deixa d’organitzar gran part dels actes del certamen, que a partir d’ara serà coordinat per l’Escola de Música d’Olot, Ofolk, l’Institut de Cultura i l’Esbart Olot, que s’encarregarà de les activitats de carrer.

Aquesta novetat coincideix amb un altre canvi: el festival Cornamusam passa a celebrar-se de nou en un sol dia, malgrat l’intent l’any passat de reforçar l’esdeveniment. L’altra novetat destacada és el canvi del concurs del festival. A partir d’aquest 2016 es premiarà la virtuositat a l’hora d’interpretar la cornamusa.

Entre les activitats, a banda del ball de la cabreta i la cercavila  destaca el toc d’inici, que anirà a càrrec del garrotxí Adrià Batlle des del campanar de l’església de Sant Esteve, i el concert de Duncan Crisholm trio per cloure el Cornamusam 2016.

 

Notícies relacionades:
– El veí d’Olot Joan M. Riera és el guanyador del recuperat concurs de composició del Cornamusam, que ha tornat 9 anys després
– El Cornamusam s’impulsa en músics de referència internacional per donar un salt endavant en la seva 24a edició
– Torna el Premi Ratafia Russet de composició per a sac de gemecs dins la programació de la 24a edició del Cornamusam