Els Hostalets d’en Bas reforçen el dia de la dalla amb més activitats i firaires al voltant del concurs de sega

El proper diumenge 5 de juny els Hostalets d’en Bas viurà la 18a edició del Dia de la Dalla, la festa que recupera aquesta tradició de pagès. Es tracta de l’únic esdeveniment d’aquestes característiques que es celebra a Catalunya, i per aquest motiu el consistori de la Vall d’en Bas l’hi ha volgut donar un impuls ampliant les activitats de la jornada.

Actualment ja no es fa servir la dalla per segar els camps, però els Hostalets d’en Bas recuperen cada any l’eina per mostrar com es treballava abans als camps de la Vall, amb la celebració del Dia de la Dalla. Aquest 2016 es viurà la 18a edició d’aquesta festa única al país. Aquest 2016 l’Ajuntament vol reforçar la repercussió d’aquesta festa i per aquest motiu en la programació ha ampliat la fira d’artesania, a més d’incloure tallers remeiers, un esmorzar i un dinar popular, i una actuació musical. Però l’acte central del dia és, com sempre, el concurs de sega amb dalla, obert a tothom. El Dia de la Dalla, que es celebrarà aquest proper diumenge, arrencarà a partir de les 9 del matí als Hostalets d’en Bas.

x