L’Associació d’Amics de l’església de Sant Esteve neteja el mecanisme de l’antic rellotge de cares als 900 anys de la consagració del temple

L’Associació d’Amics de l’església de Sant Esteve està netejant el mecanisme de l’antic rellotge del campanar. L’element, que ja no és d’utilitat per al rellotge automàtic, es vol recuperar com un atractiu per als visitants. Dissabte a la tarda el mostraran en una visita guiada emmarcada dins dels actes dels 900 anys de consagració de l’església parroquial.

Fa uns mesos va néixer a Olot una associació amb l’objectiu preservar el patrimoni de l’església parroquial de Sant Esteve. Una de les tasques que s’està duent a terme aquests dies és la neteja de l’engranatge mecànic de l’antic rellotge, en la qual hi participen dos voluntaris. Un d’ells, Pere Esparcia, té un passat com a joier, i reconeix que mai no hauria esperat fer res semblant.

Esparcia mai no havia estat dalt del campanar, i ara està fent la neteja d’uns mecanismes d’unes dimensions aproximades de dos metres d’alçada, un i mig d’amplada i tres de llargada. L’element, que ara ja no és d’utilitat per al rellotge automàtic, es vol recuperar com un atractiu per a les visites que l’associació d’Amics de Sant Esteve porta a terme a la mateixa església. Aquest proper dissabte a les cinc de la tarda el mostraran en una visita guiada emmarcada dins dels actes dels 900 anys de consagració de l’església parroquial. A les 11 del matí hi ha prevista una primera visita guiada a l’església. Aquestes activitats són obertes a tothom i per participar-hi no cal reserva prèvia, si bé estaran limitades a un nombre de 25 persones per preservar la qualitat de la visita. Els actes més destacats, però, tindran lloc diumenge. A 2/4 de 12 del matí hi tindrà lloc una conferència sobre els 900 anys de la consagració a càrrec de l’historiador Josep Murlà. A les 12 començarà la missa solemne, presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. Ja a la una, per a tothom qui ho vulgui, s’obrirà durant mitja hora el Museu-Tresor per efectuar visites particulars.

 

Notícies relacionades: 
– L’Associació d’Amics de Sant Esteve estableix quotes de 20 a 150 euros anuals per ajudar a la restauració del temple
– Les visites a l’església de Sant Esteve d’Olot són el començament de l’increment d’activitat cultural al temple
– L’Associació d’Amics de Sant Esteve incrementa la seva activitat de divulgació i patrimoni de l’església