29.068 olotins i olotines estan cridats a votar sobre el correbou i la variant fins el proper dimarts 7 de juny a les 20h

Olot comença avui una nova etapa de participació ciutadana amb una consulta popular que conté una doble pregunta, sobre la continuïtat dels correbous i sobre la prioritat de la variant. Els majors de 16 anys empadronats a Olot poden participar-hi a partir d’avui a les 8 del matí fins dimarts que ve a les 8 del vespre, sempre de forma telemàtica.


Fins dimarts 7 de juny a les 8 del vespre, 29.068 olotins i olotines de més de 16 anys, i empadronats a Olot abans de l’1 de març de 2016, estan cridats a contestar dues preguntes. “Olot ha de deixar de celebrar el correbous?” i “Consideres la variant d’Olot una obra urgent i prioritària?”. En tots dos casos, les respostes possibles poden ser sí, no o en blanc. Cal tenir en compte que només es pot votar per internet. A la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot, www.olot.cat, s’ha habilitat un espai dedicat a la consulta. Per votar, el ciutadà ha d’identificar-se amb el DNI i, a continuació, introduir la contrasenya que l’Ajuntament ha enviat aquests dies a casa seva. En cas de trobar qualsevol problema o incidència, cal posar-se en contacte amb l’Oficina d’Atenció la Ciutadà de l’Ajuntament. L’Oficina serà l’espai de referència de la consulta i l’únic lloc on, davant qualsevol problema, pot generar un nou codi d’identificació per votar.

Les persones que no tinguin accés a internet o bé que necessitin ajuda per votar, poden adreçar-se, a banda de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a la Biblioteca Marià Vayreda, l’Institut Municipal de Promoció, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut, el Consorci d’Acció Social o l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. En tots aquests espais, en el seu horari habitual d’obertura, es podrà participar de la consulta sobre el correbou i pronunciar-se sobre la construcció de la variant.

 

Notícies relacionades: 
– La consulta arrenca amb el vot de l’alcalde i amb poca activitat a les oficines d’atenció obertes al públic per votar
– Les dues parts a debat sobre el Correbou asseguren tenir estratègies preparades per si el resultat de la consulta els és contrari en l’últim cara a cara a Olot Televisió

x