Campdevànol i Vic defensen l’Aliança del Tiangle amb l’Hospital d’Olot

La direcció del Consorci Hospitalari de Vic ha rebut amb sorpresa les notícies sobre l’informe confidencial del comitè directiu de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, que qüestiona l’anomenada Aliança del Triangle amb Vic i Campdevànol. El director general del consorci vigatà, Antoni Anglada, defensa les bondats de la col·laboració, especialment evidents entre Vic i Campdevànol, nega que Vic hagi crescut a costa d’Olot, i assegura que cada centre és sobirà per prendre les seves decisions.

Des de la direcció general del Consorci Hospitalari de Vic, asseguren que el malestar per l’Aliança del Triangle plantejat per l’informe del comitè directiu de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, no s’havia plantejat a les reunions conjuntes, i que l’aliança no és una fusió, de manera que cada integrant té autonomia en la presa de decisions.

Actualment, els tres hospitals comparteixen del tot dos serveis, els de digestologia i el de Diagnòstic per la Imatge, a més del manteniment conjunt dels aparells d’electromedicina i les direccions conjuntes de persones i oftalmologia. Anglada defensa que els equips únics, en què els professionals es desplacen, permeten una atenció especialitzada a cada territori, i el cost econòmic que assumeix cada centre es determina en relació als serveis que comparteix i la població que abasten.

El gerent de l’Hospital Comarcal de Campdevànol no ha volgut valorar l’informe del comitè directiu de la Funbdació Hospital Olot i Comarcal de la Garrotxa, ja que no en coneix el contingut, però ha fet una defensa a ultrança de l’Aliança del Triangle pels beneficis que comporta.

Les dades entre Vic i Campdevànol, amb una relació que es remunta a l’any 1998, constaten els beneficis de l’aliança. Aquests dos centres comparteixen també els serveis d’oncologia, anestèsia, urologia i farmàcia. En els últims deu anys, i especialment des de la posada en marxa de l’aliança, les derivacions de Campdevànol cap a Vic han baixat a la meitat. El director general del Consorci Hospitalari de Vic assegura que, faci el que faci Olot, la relació entre Vic i Campdevànol es mantindrà.

L’acord entre els tres hospitals el va impulsar el Departament de Salut l’any 2010 amb Marina Geli de consellera. L’objectiu era optimitzar els recursos dels tres centres. L’informe confidencial sobre l’Aliança del Triangle, redactat pel comitè directiu de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, el va destapar al ple de la capital garrotxina el regidor d’Olot en Comú, Xavier Garcia. El patronat de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha preferit no fer declaracions al respecte. Segons el regidor d’Olot en Comú, l’informe del comitè directiu de la Fundació demana aturar el desplegament de l’aliança perquè es considera que només afavoreix als hospitals de Vic i Campdevànol. El regidor va dir que el sobrecost que pateix Olot en el projecte es xifra en 150.000 euros anuals.

Segons el director del Consorci Hospitalari de Vic, en els propers dies hi ha prevista una reunió en què es tractarà la situació.

 

Notícies relacionades: 
– Els hospitals d’Olot i de Campdevànol unifiquen el servei de Traumatologia i Ciriurgia Ortopèdica
– L’aliança d’hospitals del Triangle del Senglar permet als pacients de la Garrotxa realitzar ressonàncies o TAC a l’hospital de Vic