La CUP d’Olot lamenta les indicències que s’han produït en les primeres hores de la consulta

Un dia després d’iniciar-se el període de votació de la consulta, s’han detectat algunes incidències. L’Ajuntament d’Olot assegura estar-ne al corrent i intenta solucionar-ho. La CUP, per la seva banda, lamenta aquestes deficiències logístiques ja que considera que poden desprestigiar la consulta.

Ahir es va donar el tret de sortida a la votació per la consulta sobre el futur del correbou i d’urgència de la variant i alguns ciutadans es van trobar amb que no podien votar. Per una banda, hi ha olotins que encara no han rebut el codi que els permet exercir el seu vot a través d’internet i, per l’altre banda, hi havia alguns dispositius mòbils que ahir no permetien fer la votació, una incidència que aquest matí ja ha quedat resolta. Per facilitar la votació als ciutadans que no hagin rebut el codi, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà romandrà oberta avui i demà en el seu horari habitual, però també s’obrirà de manera excepcional demà a la tarda i dissabte al matí.

La CUP d’Olot lamenta aquestes deficiències logístiques en el desenvolupament de la primera consulta ciutadana que es fa a la ciutat i considera que aquests incidents poden desprestigiar tant aquesta consulta com les que es facin en un futur. Respecte a les preguntes que es plantegen en la consulta, la CUP, com va fer en el passat ple, demana el fot a favor de l’abolició dels correbous, però es mostra crítica amb la pregunta de la variant. La formació considera que és una pregunta “amb trampa” ja que els resultats seran del tot interpretables i pregunta sobre el model de variant. Precisament, per debatre quin model de variant necessita la ciutat, la CUP juntament amb el grup municipal d’Esquerra i Olot en comú han organitzat un debat demà a les set de la tarda a la Sala d’Actes de l’Hospici.

Pel que fa a la voluntat que tant la Penya Taurina de la Garrotxa com de la Fundació Fauna van expressar dimarts en el Cara a Cara d’OLOT TELEVISIÓ, de rebatre la decisió del consistori, sigui quin sigui el resultat de la consulta, l’alcalde respon que l’equip de govern està acostumat a que les seves decisions no sempre agradin a tothom.

 

Notícies relacionades: 
– La consulta arrenca amb el vot de l’alcalde i amb poca activitat a les oficines d’atenció obertes al públic per votar
– Les dues parts a debat sobre el Correbou asseguren tenir estratègies preparades per si el resultat de la consulta els és contrari en l’últim cara a cara a Olot Televisió
– 29.068 olotins i olotines estan cridats a votar sobre el correbou i la variant fins el proper dimarts 7 de juny a les 20h

x