La família del fotògraf Emili Pujol cedeix a Olot un fons de més de 101.000 imatges

L’Ajuntament d’Olot ha signat un conveni de cessió en règim de comodat amb els familiars del fotògraf Emili Pujol que suposarà la cessió del seu fons de més de 101.000 fotografies de la Garrotxa dels anys 40, 50 i 60. Aquest dijous l’Ajuntament ha presentat la cessió del fons, que ha qualificat de valor incalculable, conjuntament amb la filla del fotògraf, Teresa Pujol, i el nét d’aquest, David Aguirre. La primera mostra del fons d’Emili Pujol s’inaugurarà el proper 11 de juny al Museu de la Garrotxa en el marc de la Biennal Olot-Fotografia. L’exposició, produïda per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, portarà per títol ‘Emili Pujol, fotògraf de carrer (1939-1972)’.

Emili Pujol, fill de Riudaura, va nèixer el 1908. El 1918 va traslladar-se a Olot. Ebenista de professió, una ferida a la mà va motivar el seu pas a la fotografia professional. Acabada la Guerra Civil, es va dedicar de ple a la fotografia d’estudi des del seu domicili particular i de manera ambulant a la plaça Esteve Ferrer d’Olot i a diferents poblacions de la Garrotxa. També va crear catàlegs per a tallers d’imatgeria religiosa. Les fotografies de Pujol documenten tant la vida quotidiana com els actes festius, socials i religiosos d’Olot així com d’altres poblacions. Les més de 101.000 fotografies del fons de Pujol suposaran un increment molt important d’imatges a l’arxiu. A 31 de desembre del 2015, era de 218.810 imatges.