Domènec Morera ha rebut el premi a la Trajectòria Personal per la seva dedicació al món empresarial

Els Premis Garrotxí de l’Any també concedeixen el premi a la Trajectòria Personal, en el que no es premia un fet concret del 2015 sinó tota una trajectòria. Per la seva dedicació al món empresarial de la Garrotxa i de les comarques de Girona i per ser un referent en l’àmbit agropecuari a casa nostra, el premiat d’enguany és Domènec Morera. OLOT TELEVISIÓ ha emès en directe per primera vegada l’entrega dels premis i el programa es podrà tornar a veure aquest cap de setmana.

Domènec Morera i Parés és fill de Pardines, al Ripollès. Als vint anys es va traslladar a Olot, gràcies a uns familiars que vivien aquí, i  el 1955 va obrir una botiga de llavors al carrer del Carme, que va esdevenir la base d’una potent empresa familiar, que tot i continuar estretament vinculada al món rural, s’ha anat diversificant.

A Olot, va fer d’aprenent en una botiga de queviures del centre i, després de tres anys fent de venedor, Morera i els seus pares van decidir establir-se per compte propi. El 1955, amb tot a punt per obrir una botiga de queviures, l’ajuntament els va denegar la llicència: un decret municipal impedia donar permisos per iniciar activitats paral·leles a la recent estrenada plaça mercat. Per aquest motiu, van decidir vendre gra i farratges, patates, blat i ordi del Ripollès.

Avui, l’empresa familiar, té tres línies de negoci: Morera Agrocomerç, amb 12 punts de venda de productes de la terra i per a la terra; Restaurants i allotjaments, que gestiona dos restaurants, un hotel, un aparthotel i apartaments turístics, i la marca Royalverd, que és la última incorporació al grup, especialitzada en gespa esportiva i amb presència a Espanya, França i Brasil.

Domènec Morera és avui el president del consell d’administració del Grup Morera. També forma part de diversos organismes empresarials com la Cambra de Comerç o la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona, la FOEG. És el President de l’Associació d’Empresaris de Productes Agropecuaris de Girona, (l’AECPA), de la Llotja de Girona i de la Taula de Preus Agropecuaris i ha estat cofundador de l’Associació de Llotgers d’Espanya (AELMO), que li acaba de lliurar la Medalla d’Or.