L’olotina Anna Roca guanya el premi Garrotxí de l’Any pels èxits aconseguits amb l’espectacle ‘Momo’

L’olotina Anna Roca ha rebut aquest divendres a la nit el premi Garrotxí de l’Any del 2015 pels èxits aconseguits amb Momo i per la  seva dedicació a l’ensenyament de les arts escèniques als infants de las Garrotxa. OLOT TELEVISIÓ ha emès en directe per primera vegada l’entrega dels premis i el programa es podrà tornar a veure aquest cap de setmana.

Nascuda a Olot l’any 1969, Anna Roca i Fernàndez ha dedicat una gran part de la seva vida al teatre dirigit a un públic infantil i familiar. Després d’estudiar interpretació a l’Institut Festino Barroco de Barcelona, va començar a ensenyar teatre a les escoles fins que, uns anys més tard, va crear una escola de teatre amb seu als  Catòlics d’Olot, una escola que manté amb Marta Rius sota el nom de Groc Llimona.

La companyia de teatre Anna Roca va néixer fa vint anys, el 1996, amb el primer espectacle Contes de l’Anna que, tot i la seva senzillesa, va sorprendre el públic. Des de llavors, la companyia ha presentat nombroses produccions, cada vegada més teatralitzades i amb l’objectiu d’agradar al públic infantil, però també l’adult.

L’any 2015 va estrenar l’espectacle Momo, una adaptació lliure de la novel·la de Michael Ende, que convida a reflexionar sobre el nostre ritme de vida. Després de l’estrena a la Mostra de Teatre d’Igualada i de passar pel Teatre Principal d’Olot, l’obra ha fet gira per tot Catalunya. A L’estat espanyol s’ha vist en diverses mostres de teatre, com la Fira Europea de les Arts Escèniques per nens i nenes (FETEN) de Gijón i ara vol començar a moure’s a nivell internacional. Amb Momo, la companyia de teatre Anna Roca va aconseguir l’any passat dues candidatures als premis MAX de les Arts Escèniques, màxim guardó de l’escena espanyola al millor espectacle familiar i a la millor producció privada. També va aconseguir el Premi de la Critica com a millor espectacle familiar i, enguany, va ser finalista al Premi de l’Associació gironina de Teatre al millor espectacle gironí estrenat el 2015.

Notícies relacionades: 

– El Rotary Club Olot Garrotxa guanya el premi a la Millor Iniciativa Social del 2015 pel programa de detecció precoç del càncer de còlon

– El projecte Robolot, que fomenta la robòtica entre els joves, ha rebut el premi a la Millor Iniciativa Promocional del 2015

– Domènec Morera ha rebut el premi a la Trajectòria Personal per la seva dedicació al món empresarial