El Rotary Club Olot Garrotxa guanya el premi a la Millor Iniciativa Social del 2015 pel programa de detecció precoç del càncer de còlon

Per fer possible que la campanya de cribratge per la detecció precoç del càncer de còlon i recte es dugués a terme a la Garrotxa i per la seva contribució als valors de la solidaritat, l’altruisme i la generositat, el Rotary Club Olot Garrotxa ha rebut aquest divendres a la nit el premi a la Millor Iniciativa Social del 2015 en el marc dels Premis Garrotxí de l’Any. OLOT TELEVISIÓ ha emès en directe per primera vegada l’entrega dels premis i el programa es podrà tornar a veure aquest cap de setmana.

El Rotary Club Olot Garrotxa va néixer el  26 de maig del 1984 i, en els seus més de 30 anys de vida, ha realitzat innombrables aportacions econòmiques a entitats i famílies necessitades, entre les quals en destaquen l’Escola Joan XXIII, el Casal d’Avis d’Olot, l’Escola de Música de la ciutat o la Creu Roja.

L’any 2015, el Rotary Club Olot Garrotxa va impulsar la campanya de cribratge per la detecció precoç del càncer de còlon i recte a la comarca. Aquesta era una campanya que la Generalitat havia començat però que, per problemes pressupostaris, no va poder continuar. Per aquest motiu, els clubs rotàris de la Garrotxa, el Ripollès i Osona es van comprometre a aportar el 40% dels 500.000 euros del cost de la campanya en les tres comarques. L’entitat garrotxina, l’any passat, va donar un total de 54.268 euros, entre l’aportació del mateix club i la recaptació obtinguda amb un multitudinari sopar al Restaurant Ca l’Enric de la Vall d’en Bas. Els diners es van lliurar a la Fundació Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta.

La seva aportació al programa ha permès que, de les 4.189 persones de la Garrotxa que hi havien participat fins la data de l’acord del jurat -d’Olot, Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas i Besalú- s’hagin pogut fer 243 colonoscòpies, que van donar el resultat de 6 càncers ja existents, que les persones ignoraven i que s’han detectat a temps. També s’han detectat 6 carcinomes d’alt risc i altres persones amb risc que hauran de fer-se controls en el futur. La campanya a Olot està encara en curs i està salvant vides.

Notícies relacionades: