Carles Puigdemont reivindica la necessitat d’uns nous pressupostos per poder deixar enrere l’etapa autonòmica

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat aquest divendres a OLOT TELEVISIÓ, on ha estat entrevistat, en una edició especial del programa Pros i Contres. En un moment transcendental, amb la proximitat del debat pels pressupostos, el president s’ha expressat sobre diversos temes d’àmbit nacional i també local, com ara els correbous i la variant d’Olot.

En un moment tan transcendent com l’actual per a la política catalana, amb l’anunci de la CUP de presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut reivindicar la importància de posar-los a debat. En una entrevista a OLOT TELEVISIÓ ha recordat que, malgrat que no és la proposta que tothom voldria a causa del mal sistema de finançament, aquests són uns pressupostos molt rellevants. “El problema el tindrà el país, si no hi ha pressupost”, ha dit Puigdemont, “no té sentit que haguem de passar l’examen de gener amb una obra de govern feta amb un pressupost d’un altre Govern i Parlament sense un mandat explícit per a la independència”.

Puigdemont també ha parlat de temes importants i d’actualitat per als olotins. En l’entrevista, ha ressaltat la importància d’una bona participació en la consulta dels correbous. “Ens hem passat molts anys lamentant que no hi havia prou participació, prou transparència”, ha explicat el president, “cada vegada hi ha més ajuntaments que decideixen incorporar el criteri dels ciutadans en les seves decisions: aprofitem-ho!”.

També ha lamentat no poder destinar diners d’aquests pressupostos a una infraestructura com la variant d’Olot. “Hi ha infraestructures de país i aquesta ho és i en som conscients”, ha afirmat Puigdemont, “però no tenim els diners. Jo seria un mal president si per acontentar la gent digués que farem tot el possible perquè al pressupost del 2016 posem diners a la variant, no només perquè tenim una gran limitació pressupostària, sinó perquè també tenim unes emergències que hem d’atendre prioritàriament”. La proposta pressupostària augmenta en 870 milions d’euros la inversió en polítiques socials que ajudin directament als ciutadans més necessitats i en aquest sentit, el Govern considera que la variant d’Olot, pot esperar.

Notícies relacionades: