La missa solemne commemora els 900 anys de la consagració de l’Església Parroquial de Sant Esteve

L’església de Sant Esteve ha acollit la missa solemne en motiu dels 900 anys de la seva consagració. Monsenyor Francesc Pardo ha presidit la cerimònia.

L’església Parroquial de Sant Esteve d’Olot celebra 900 anys de la seva consagració. Per tal de commemorar aquesta data s’han celebrat diferents actes, el més simbòlic la missa solemne que ha tingut lloc al migdia.La missa ha estat presidida per monsenyor Francesc Pardo que no podia faltar en una cita tant especial.

L’any 1116, Ramon Berenguer III va fer la consagració de la nova església i des de llavors ha estat reedificada en dues ocasions, la primera en motiu dels terratrèmols del 1529 i la segona el 1763, any que va adquirir l’aspecte actual. El Bisbe de Girona ha destacat el valor cultural que acumulen les esglésies al llarg de la història, la de Sant Esteve n’és un bon exemple.

Ahir també va tenir lloc una visita guiada a l’església i al Museu-Tresor a càrrec de Carme Grau i prèviament a la missa l’historiador Josep Murlà ha fet una conferència sobre els 900 anys de la consagració de l’església. Després de la missa s’han obert les portes del museu per mostrar el tresor parroquial en una data tan especial per l’església de Sant Esteve.

Notícies relacionades:

x