L’Open Memorial Santi Silvas torna dijous amb competició mixta

La Fundació Tommy Robredo torna a organitzar l’Open Santi Silvas, que es disputarà del 9 al 12 de juny al Club Natació Olot. 20 jugadors de tenis en cadira de rodes participaran del torneig que, aquest 2016, estrena format. El tennista Tommy Robredo, president de la fundació organitzadora de l’esdeveniment, ha explicat al plató de Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ en què consisteix aquest canvi de format. 16 tenistes nacionals disputaran el torneig que, per primera vegada, tindrà competició mixta. El Santi Silvas 2016 serà el millor Open puntuable de l’Estat i comptarà amb categoria individual i dobles. “Volem donar més suport que mai als tenistes locals i oferir una exhibició de tenis en cadira al més alt nivell”, ha dit Robredo, que també ha explicat com quatre dels millors jugadors de tennis de cadira del moment – l’actual número 1 del món, el francès Stephane Houdet, Joachim Gerard, número 4 del rànquing mundial, Gustavo Fernández, guanyador de les dues últimes edicions i Stefan Olsson, guanyador de les quatre primeres convocatòries – disputaran un torneig de round robin, un dels atractius d’aquest any.

Les visites escolars seran un altre dels aspectes més destacats del torneig d’aquest 2016. Robredo ha explicat que el principal objectiu de la fundació és apropar a la societat el tenis adaptat. És per això que la Fundació Tommy Robredo mantindrà l’entrada gratuïta a l’Open Santi Silvas. El tennista garrotxí ha explicat que els compromisos professionals l’any passat no van fer possible la reedició del torneig. La fundació va decidir aprofitar la situació per obrir una nova etapa per emprendre noves activitats i arribar a nous públics. Aquest 2016, la Fundació l’ha començat amb més força que mai amb un projecte educatiu que porta l’esport adaptat a les escoles. El president de la Fundació ha explicat a Les Notícies com Quico Tur ha compartit la seva experiència personal i esportiva amb els escolars de diferents centres educatius en una proposta que, donat el seu èxit, es tornarà a impulsar en breu. Pel que fa a Robredo, es recupera d’una lesió que l’ha mantingut allunyat de les pistes els últims mesos. El tennista ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que espera estar recuperat per retornar a les pistes amb motiu de l’US Open.Notícies relacionades:

L’Open Santi Silvas canvia de format i es converteix en un torneig nacional

L’Open Memorial Santi Silvas no es disputarà aquest 2015

L’argentí Gustavo Fernández revalida el títol de campió al 6è Open Memorial Santi Silvas