Es celebra la tercera sessió del curs per la Pau destinat a fomentar la cultura pacífica a entitats i ciutadania

A Olot continua el curs per la Pau. Es tracta d’una iniciativa del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, dirigit a entitats i ciutadans per, per fomentar la pau en un món en guerra. Ahir se’n va celebrar la tercera sessió, impartida pel psicòleg i president de Fundipau, Xavier Masllorens.

Xavier Masllorenç és president de Fundipau i va impartir ahir la tercera classe d’un curs impulsat pel Consorci d’Acció Social amb l’objectiu de formar ciutadans i entitats per la pau. En un context  complex, d’elevada violència estructural, on el conflicte va en augment, el curs opta per promoure la pau. En aquest sentit, Masllorens va fer una reflexió crítica sobre la seguretat, analitzant si hi ha una relació de conseqüència entre una major defensa militar i una millor seguretat per al ciutadà.

A la sessió, celebrada a Can Monsà, es va plantejar com un augment de la presència militar només ajuda a la protecció dels estats i no tant de les persones. En aquest sentit, es va plantejar quins reptes hi ha per fer una transició des d’una menor presència de militarisme per aconseguir igualment un món segur per a tothom.

Notícies relacionades:

El Consorci d’Acció Social organitza la jornada ‘Va de drets’ per fer arribar a la ciutadania tota la informació sobre els drets civils

El Consorci d’Acció Social organitza tallers de cuina fàcil i saludable al Menjador Social d’Olot amb alguns dels cuiners més coneguts de la ciutat