La garrotxina Duaita Prats participa en una exposició sobre la fàbrica de Can Batlló de Barcelona

Del 4 al 18 de juny, la capella de la fàbrica de Barcelona acull ‘Adéu, Can Batlló! Hola, Can Batlló’, una mostra sobre la vida que s’ha fet en aquest recinte fabril. L’exposició compta amb la participació de l’artista garrotxina Duaita Prats, que té una vinculació especial amb la factoria.

 

Set fotògrafs són els creadors de l’exposició ‘Adéu, Can Batlló! Hola Can Batlló’, una mostra sobre aquesta fàbrica que va ocupar més de cent trenta anys el cor del barri de Sants de Barcelona. La mostra explora aquest passat i present de la factoria, ressaltant els llocs i les persones que han construït la història d’aquest recinte.

Entre els artistes participants hi ha l’olotina Duaita Prats, que forma part del grup ‘Espai Fotogràfic Can Batlló’.

La família Batlló, natural d’Olot, va ser la responsable de tirar endavant aquesta factoria a Barcelona. De totes maneres, mai van perdre la connexió amb la Garrotxa. Precisament, Duaita Prats té una vinculació molt especial amb aquesta fàbrica: el seu avi Policarp Prats va ser el director escollit pels treballadors en temps de la guerra.

La mostra ‘Adéu, Can Batlló! Hola, Can Batlló’, que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, estarà oberta fins el 18 de juny, a la capella de la fàbrica: una nau amb enderroc anunciat i tancada de fa dècades.

Notícies destacades:

Duaita Prats, finalista al Premi Garrotxí de l’Any: “Seqüència Gelada ha arribat al públic d’una manera universal”

Nan Oliveras, Duaita Prats i Anna Roca són els finalistes al Premi Garrotxí de l’Any

L’olotina Duaita Prats exposa ‘Seqüència Gelada’ al CCCB fins el 3 de gener