Tots els grups menys el PSC es mostren satisfets del resultat de la consulta de correbous

Els partits polítics amb representació al ple municipal van expressar les seves reaccions als resultats. En relació al correbou, l’oposició formada per Esquerra, la CUP i Olot en Comú es van mostrar satisfets, i el PSC, grup que s’hi mostrava a favor, va acceptar el resultat, malgrat que no li va ser favorable.

La satisfacció va ser clara per part dels grups de l’oposició (ERC, CUP i OeC) en relació al resultat en relació als correbous. També l’alcalde havia expressat prèviament la seva posició contrària a l’acte. Només el PSC, que defensava el ‘No’ a la consulta, ha dit, a través del seu portaveu, Josep Guix, que es creia que als correbous l’animal no patia i que era una bona diversió, un bon acte per a les Festes. “Però acceptem totalment el resultat, només faltaria”, va dir, després d’argumentar que la participació és prou elevada per a fer-ho.

I en relació a la variant, també es van mostrar dos blocs diferents. El Partit dels Socialistes, a l’equip de govern, va lamentar que el resultat no fos encara més clar. Tant l’alcalde, Josep Maria Corominas com Josep Guix, van expressar que esperaven un clam molt més clar a favor de la prioritat i urgència de la infraestructura. El ‘Sí’ en aquesta qüestió va tenir el 80% dels vots. Des de l’equip de govern també es va apuntar a que des de l’oposició s’ha volgut tergiversar el debat, quan la pregunta només demanava sobre la prioritat i la urgència de la infraestructura.

L’oposició, en canvi, va deixar clar que, per a ells, la pregunta era trampa, no s’havia generat debat i que el que hauria d’estar en discussió és el model de la infraestructura. Des d’Esquerra Republicana, Anna Barnadas no va discutir la urgència de la variant i que amb la consulta s’aporten noves dades però també va afirmar que la pregunta “potser no calia”. Mireia Tresserras, de la CUP, va qualificar aquest segon apartat de la consulta de “pregunta trampa”, però va admetre que els resultats “posen de manifest que hi ha un problema, sobretot, amb el vial Sant Jordi”. I Xavier Garcia, portaveu d’Olot en Comú, va insistir que el que s’havia de posar en discussió era el model de variant, i que el govern ha plantejat una pregunta sobre una temàtica sobre la qual la ciutadania no està informada, i que oposició a part, ningú més s’ha preocupat de generar un debat al respecte de la infraestructura.

Notícies relacionades: 

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “La ciutat no tornarà a organitzar correbous”

Els partidaris del ‘Si’ a deixar de fer correbous s’alegren del resultat i la Penya Taurina considera que l’Ajuntament ha promogut aquest resultat i que lluitaran per seguir-lo fent

Olot deixarà d’organitzar els correbous de les Festes del Tura en guanyar àmpliament el ‘Sí’ a la consulta

x