El jutjat d’Olot arxiva el cas d’abusos sexuals d’un mossèn a una menor a Puigpardines de fa 27 anys

El jutjat d’Olot ha arxivat el cas d’abusos sexuals d’un mossèn a una menor en una casa de colònies de Puigpardines per prescripció del delicte. Els fets denunciats van succeir fa 27 anys. La justícia eclesiàstica, però, continua endavant amb el procés.

El jutjat d’Olot ha arxivat el cas d’abusos sexuals a una menor a Puigpardines, ara fa 27 anys, per prescripció del delicte. La víctima va denunciar que fa gairebé tres dècades, quan ella tenia 10 anys, estava de colònies i un mossèn hauria abusat sexualment d’ella, a la casa de colònies que hi ha en aquest nucli de la Vall d’en Bas. La denunciant sabia que era probable que s’arxivés el cas a causa de la prescripció dels fets, però va decidir igualment tirar endavant la denúncia. Ho va fer per donar exemple i animar altres víctimes a fer el mateix.

De forma paral·lela a la justícia ordinària, el bisbat, en saber del cas, va apartar el mossèn de les tasques que encara tenia assignades i es manté oberta una investigació. En aquest cas, ja s’han interrogat tant el capellà com la víctima, a hores d’ara, només falta enviar l’expedient al Vaticà per tal que decideixi si s’acaba celebrant judici.

Notícies relacionades:

El Bisbat aparta cautelarment el mossèn denunciat per abusar d’un nena a Puigpardines fa 27 anys

 

x