L’alcalde de la Vall d’en Bas diu no a la petició de part de l’empresariat de fer una variant de dos carrils per banda

Aquesta setmana hem escoltat com l’alcalde d’Olot, tot i apostar pel desdoblament de la variant d’Olot, defensa una variant al seu pas per la Vall d’en Bas d’un sol carril per banda perquè, segons va dir, era important que la Vall d’en Bas s’afegís a l’acord. Ahir al programa l’Alcalde Respon, l’alcalde d’en Bas va ser molt taxatiu a l’hora de respondre les pretensions d’una part de l’empresariat garrotxí, que demana una variant de dos més dos. Lluís Amat diu que s’està treballant seriosament perquè el tram es pugui recórrer fluidament.

L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, ja ha rebut els representants de part de l’empresariat garrotxí, que elaboren un manifest amb la voluntat de demanar una variant de dos carrils per banda al seu pas per la Vall d’en Bas. Els empresaris argumenten que un sol carril per sentit pot generar retencions i que dos carrils més no suposen necessàriament un major impacte per al territori un cop s’ha decidit tirar endavant la carretera.

 

La nova data d’obertura del Centre Can Trona de Cultura i Natura serà el mes de juliol. Amb la inauguració s’obriran quatre dels set espais. Quedaran tres espais per als quals ja hi ha converses avançades i que volen fer de l’equipament un centre important per a la Vall d’en Bas i la comarca quant al patrimoni cultural i natural en un sentit ampli.

Pel que fa al centre de recursos de la gent gran, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas vol obrir-lo al 2017, amb un centre de dia i 40 places de residència de les 80 possibles. La prioritat per a la Garrotxa ha passat de mitjana a alta, hi ha un acord signat amb la Generalitat i una alta probabilitat d’assignació de places concertades. L’únic obstacle és la situació econòmica del Govern català.

 

La Vall d’en Bas acaba de fer el buidatge d’una àmplia enquesta a 485 veïns majors de 65 anys per conèixer les potenciabilitats i necessitats d’aquest sector de la població. De l’enquesta ha sortit una demanda molt concreta: la necessitat d’anar al mercat d’Olot els dilluns. L’Ajuntament hi donarà resposta a partir d’una subvenció del Pla de Transports de Viatgers de la Generalitat, a través del Consell Comarcal. Habilitarà un autobús els dilluns perquè la gent gran del municipi pugui anar al mercat d’Olot.

 

Sobre les activitats d’estiu a la Vall d’en Bas, l’alcalde va avançar a OLOT TELEVISIÓ que el municipi s’ha afegit a l’activitat ‘El Liceu a la Fresca’. El proper 8 de juliol es projectarà gairebé en directe l’òpera La Bohème de Puccini, que s’estarà projectant al Liceu de Barcelona, en una pantalla instal·lada al Parc de l’estació de Sant Esteve d’en Bas.

x