El Cor Safari de l’ONG garrotxina Nzuri Daima omple la sala el Torín amb la presentació de Joy’s Miracle

La Sala El Torín d’Olot va acollir divendres al vespre el concert de l’anomenat ‘Cor Safari’. Es tracta d’una coral infantil, formada per infants orfes africans impulsada per la ONG garrotxina Nzuri Daima. El seu objectiu és utilitzar la música per intentar curar les seves ferides emocionals.

 

Ja fa temps que l’ONG garrotxina Nzuri Daima treballava per portar la seva coral infantil de gira per Espanya des d’Uganda. Format per nens i nenes d’entre 8 i 14 anys, l’anomenat Cor Safari va actuar a la sala El Torín d’Olot, on va presentar el seu primer disc, Joy’s Miracle. Aquest treball inclou cançons en català, castellà, anglès, francès i luanda, la llengua nativa dels integrants del cor. Nzuri Daima treballa intensament amb més de 200 nens i nenes orfes de la ciutat ugandesa d’Entebbe i un dels seus projectes principals és, precisament, el Cor Safari. Es pretén que a través de la música, els més petits, que tan malament ho han passat, puguin recuperar-se dels episodis vitals negatius que han sofert.

En la seva actuació, els nens del Cor Safari van comptar amb la col·laboració del grup garrotxí ‘Teràpia de Shock’ i també amb alumnes de l’escola El Morrot, que els van acompanyar en alguns temes. També van interpretar danses i músiques tradicionals d’algunes tribus del seu país d’origen, Uganda.

 

Els infants ja han passat per Madrid i diversos llocs de Catalunya: a la garrotxa faran concerts a Besalú i a Sant Joan les Fonts. També visitaran diverses escoles: l’objectiu és que hi hagi intercanvi de cultura entre els infants locals i els africans.