Eloi Cordomí tanca les activitats paral·leles a l’exposició ‘Parlem del temps’ amb una xerrada sobre prediccions meteorològiques

L’última de les activitats relacionades amb l’exposició ‘Parlem del Temps’ al Museu dels Volcans va ser una xerrada amb el meteoròleg Eloi Cordomí. Va tenir lloc divendres al vespre al Casal Marià d’Olot.

 

La meteorologia és una ciència molt arrelada entre la gent a Catalunya. El temps, es vulgui o no, influeix en les activitats del dia a dia i per això la tendència és ampliar-ne coneixements. L’exposició ‘Parlem del Temps’, visitable al Museu dels Volcans d’Olot fins el dia 26 de juny, vol aprofundir sobre la història de la meteorologia a Catalunya i la Garrotxa. També s’han organitzat activitats paral·leles: l’última va ser la xerrada del meteoròleg Eloi Cordomí.

L’interès pel temps a Catalunya es remunta a fa 200 anys. A Olot, ja hi havia un personatge que n’era estudiós, Francesc Xavier de Bolòs. La seixantena d’assistents a la xerrada de Cordomí, però, van aprendre com es fan les prediccions del temps de forma dinàmica, coneixent alguns dels secrets de professió dels meteoròlegs.

 

x