La Sala Oberta de l’Hospici acull l’exposició ‘Fotògraf de carrer’ que mostra una part de l’ampli llegat d’Emili Pujol

La primera mostra del fons d’Emili Pujol ha quedat inaugurada a la Sala Oberta de l’Hospici. L’exposició produïda per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa ja és una realitat, s’anomena ‘Fotògraf de carrer (1939-1972)’ i es podrà visitar fins al 15 d’agost.

L’exposició ‘Fotògraf de carrer’ mostra una part del llegat del fotògraf garrotxí Emili Pujol. La mostra compta amb una vuitantena de fotografies i també amb maquinària fotogràfica que va utilitzar Pujol durant la seva carrera. A l’exposició s’hi poden veure fotografies del treball d’estudi de Pujol, instantànies de la botiga que tenia al Passeig del Firal més intimistes i també fotografies d’arreu de la comarca.

Darrere de tants negatius no només s’hi amaguen imatges, també molts records. La vessant més emocional també ha aflorat, les anècdotes i vivències dels familiars i d’aquells més propers a Emili Pujol han estat la millor mostra d’agraïment a un fotògraf tant important per la comarca.

A part del fons fotogràfic també s’hi poden veure dues càmeres Leica que Pujol va utilitzar durant la seva trajectòria, una del 1939 i l’altre de 1953, i maquinària fotogràfica molt diversa del segle passat. L’exposició ja es pot visitar a la Sala Oberta de l’Hospici d’Olot fins el dia 15 d’agost.

Notícies relacionades:

La família del fotògraf Emili Pujol cedeix a Olot un fons de més de 101.000 imatges