Olot acull una jornada pels drets civils anomenada ‘Va de drets’ que reflexiona sobre la igualtat de tracte

Olot ha acollit al llarg del matí una jornada pels drets civils, amb el títol ‘Va de drets’. L’acte s’ha celebrat a la Sala el Torín, on s’han vist tres conferències pe r reflexionar sobre la igualtat de tracte, i per fer pedagogia per tal que tothom sigui conscient que aconseguir que es respectin els drets civils és una responsabilitat compartida.

‘Va de drets’ és la jornada pels drets civils que ha organitzat el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, juntament amb l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. L’objectiu de la jornada ha estat el d’explicar en què consisteixen els drets civils, què se’n desprèn i com se’n garanteix la seva defensa. Catalunya és un país molt divers, i malgrat tot, compleix els seus deures en garantir el compliment de drets civils. De tota manera, en la jornada s’ha insistit en que encara hi ha un gran marge de millora.

L’organització i les institucions implicades valoren molt positivament que l’acte s’hagi pogut portar a terme a la capital de la Garrotxa.  El concepte més reiterat en les conferències ha estat el d’igualtat, sense fer diferències entre persones per motius de raça, banderes o sexualitat. La jornada ha arrencat a les 10 del matí i ha comptat amb 3 conferències. Entre els ponents s’ha comptat amb el periodista Jaume Barberà, l’escriptora Brigitte Vasallo, i els activistes Pol Galofré, Marga Alonso i Mostafa Shaimi.