El Sant Privat és el nou campió de 4a catalana i aconsegueix l’ascens juntament amb Les Planes

El Sant Privat i Les Planes són equips de 3a Catalana. Els dos han guanyat els seus partits i aconsegueixen així pujar de categoria. El Sant Privat s’ha imposat per 3 gols a 0 a l’Atlètic Llierca i s’ha proclamat campió del grup 27 de la 4a Catalana, mentre que Les Planes completa l’èxit garrotxí en imposar-se per 1 gol a 3 a l’Atlètic Olot. El Fontcoberta, el tercer equip que tenia opcions de pujar en aquesta jornada, ha perdut contra el Joanetes per 0 a 1.

Santprivat2lesplanescf

El diumenge ha acabat amb festa grossa per dos equips garrotxins de futbol del grup 27 de 4a catalana. Sant Privat i Les Planes dormen, des d’avui, com a nous equips de Tercera, després d’ascendir com a campió i segon classificat de la categoria.

Tot i això no ho han tingut fàcil: a Sant Privat, els locals rebien l’Atlètic Llierca, penúltim classificat però disposat a oferir lluita en aquesta darrera jornada de lliga. Els d’en Bas, i especialment el seu davanter Ventolà, s’han topat amb el porter visitant, Casamitjana. Però quan faltaven cinc minuts per la mitja part el màxim golejador de la categoria ha obert la llauna, marcant el seu 34è gol de la temporada. Just començar la segona part, Serrat ha fet el segon, aprofitant un refús del porter del Llierca. Eloi Coma ha marcat el 0 a 3 al minut 90 després d’una assistència de Gerard, fent aixecar tota la banqueta encapçalada per l’entrenador Pep Casadevall.

 

Per la seva banda, Les Planes també s’assegurava pujar si guanyava al camp de l’Atlètic Olot, avantpenúltim. Abans de la mitja hora de joc, Cristian Jiménez avançava els arlequinats després d’una rematada de Juanjo al servei d’un còrner. Qui ha fet el segon és Reig, al límit del descans, amb un gran llançament de falta que ha entrat per l’esquadra local. Roldán ha escurçat distàncies gràcies a un penal només començar el segon temps, i que ha estat molt discutit per l’afició visitant que s’ha desplaçat fins al camp del Morrot; però per trencar la incertesa Alves ha fet el que s’anomena com a gol olímpic, en un llançament directe de còrner. L’entrenador planenc Javi Garcia estava molt satisfet dels seus jugadors.

Els dos equips garrotxins amb opcions per ascendir aquesta darrera jornada han fet la seva feina, i fins i tot el Fontcoberta, el tercer equip en aquesta disputa, ha perdut el seu partit contra el Joanetes per 0 a 1, amb un gol fet per Bassols. El Sant Privat acaba campió amb 75 punts, i puja de divisió catorze anys després de la darrera vegada. Per la seva banda, Les Planes compleix el seu objectiu de tornar el més aviat possible a la Tercera Catalana, un any després del seu descens.

x