Cent noranta alumnes garrotxins comencen l’última prova de selectivitat de la història

247 estudiants de la Garrotxa i el Ripollès comencen avui les proves de selectivitat per accedir a la universitat. El centre on es fan les proves sempre canvia i rota entre els tres instituts públics de secundària d’Olot. Aquest any ha tocat a l’Institut Montsacopa.

Les proves d’accés a la universitat han començat aquets matí a l’Institut Montsacopa d’Olot per a 190 estudiants garrotxins i 57 de ripollesos. Aquest matí, els alumnes s’han examinat de Llengua i literatura castellana. D’aquesta prova, han considerat que el més difícil era la part de preguntes comunes.

Respecte de l’examen de Llengua catalana i literatura, creuen que el més difícil han estat les preguntes sobre verbs i sintaxis.

Aquestes podrien ser les últimes proves d’accés a la universitat tal i com s’han conegut fins ara. El Ministeri d’Educació ha negat la pròrroga fins el 2017 que demanaven els rectors universitaris i insisteix que l’any vinent seran substituïdes per l’Avaluació Final de Batxillerat que recull la LOMCE. Aquest matí, els alumnes s’han examinat de Llengua i Literatura Catalana i Castellana.

Encara que la prova al final del batxillerat sigui diferent, no es preveu que sigui menys complicada, ni tampoc no apaivagarà els nervis dels estudiants de Batxillerat en aquest moment crucial on es juguen part del seu futur formatiu.

Notícies relacionades:

L’Ajuntament d’Olot reconeix als alumnes amb millor nota a la Selectivitat aquest 2015, amb dos estudiants per cadascun dels quatre instituts de la ciutat

Meritxell Oliver, amb la millor nota de la Garrotxa a la Selectivitat (9,35), vol estudiar Medicina

Aquest dimarts han començat les proves de la selectivitat per a 179 alumnes garrotxins