El fotògraf tortellanenc Esteve Serra proposa un recorregut pels cinc continents en la seva primera exposició a Olot

El tortellanenc Esteve Serra ha concebut la seva primera exposició fotogràfica a Olot com un recorregut pels cinc continents. El fotògraf garrotxí fixa l’objectiu en l’home, la dona i la seva relació amb la natura, en un repàs per algunes de les cultures més desconegudes i, a l’hora, més respectuoses amb l’entorn que els envolta. L’exposició, anomenada Natural Mystic, es pot veure al Cafè Art Fontanella XII fins l’1 de juliol.

Un divertit retrat fotografiat al nord de l’índia és el primer a rebre els visitants a l’exposició Natural Mystic, la primera que el fotògraf Esteve Serra porta a Olot amb l’objectiu de donar a conèixer la seva obra. Poc conegut a la Garrotxa, aquest tortellanenc ha signat fotografies en algunes de les publicacions més importants del món; revistes de viatges i d’altres temes molt diversos i, sobretot, publicacions especialitzades d’antropologia. L’home i la dona són el centre de la fotografia d’Esteve Serra, mentre que el paisatge esdevé el marc de la seva acció.

La interrelació entre home i natura és de respecte mutu, un servir-se de l’entorn sense agressió propi de les cultures ancestrals que encara perviuen al món, per estar allunyades de les urbs, per trobar-se fora del camí comú del progrés i del turisme. Aquesta és la realitat dels diferents continents que Serra vol immortalitzar quan surt de la Garrotxa per emprendre els seus viatges.

D’aquesta metodologia, en surten imatges colpidores, com les mans modelades pel treball d’un jove colombià de poc més de trenta anys, o la innocència d’aquesta noia, fotografiada per primera vegada. Serra ha estat testimoni de la vida d’aquesta tribu que fa vida a l’interior d’un baobab. El seu últim viatge va ser fa uns mesos a Sibèria.

Ara, Esteve Serra descansa dels seus viatges per immortalitzar algunes de les imatges exòtiques que es poden captar prop de casa, a la Garrotxa. Durant un any farà fotografies de l’Alta Garrotxa en un llibre que vol veure publicat al 2017. De moment, l’exposició fotogràfica d’Esteve Serra, anomenada Natural Mystic, es pot visitar al Cafè Art Fontanella XII fins l’1 de juliol.

x