Xavi Porras es classifica pels Jocs de Rio de Janeiro després de batre la seva marca personal en salt de llargada

L’atleta Xavi Porras es va classificar la setmana passada pels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro. L’invident olotí ho va aconseguir en la modalitat de salt de llargada, després d’arribar als 6 metres i 40 centímetres en un meeting a València. Així, Porras optarà a aconseguir la seva segona medalla olímpica, després de guanyar el bronze en triple salt a Pequín.

Sis metres i 40 centímetres: aquesta és la distància que va assolir l’atleta olotí Xavi Porras en salt de llargada al meeting de València; aquesta marca, la millor de tota la seva carrera esportiva, li obre les portes al somni que s’havia fixat en els darrers anys: la participació als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro del proper setembre. La mínima estava situada als sis metres i 16 centímetres, però l’olotí va haver de canviar el sistema d’entrenament per tal d’assolir la classificació. Serà la quarta participació de Xavi Porras en uns Jocs, després d’Atenes, Pequín i Londres. L’olotí, que va perdre la visió per una retinosis pigmentària, té l’oportunitat d’aconseguir la segona medalla del seu palmarès després de l’obtinguda a Pequín 2008 en el triple salt. A Rio participarà en menys proves que les anteriors edicions: el triple salt ha desaparegut del programa olímpic, i la marca per ser als 100 metres és gairebé impossible. Hi hauria la possibilitat de participar als relleu 4×100, en cas que es classifiqui un quart atleta espanyol pels Jocs.

Notícies relacionades:

L’atleta olotí Xavi Porras rep la medalla de bronze al mèrit esportiu

L’olotí Xavi Porras es queda a les portes de les medalles al Mundial de Doha

Xavi Porras acaba cinquè en salt de longitud als Paralímpics de Londres

 

x