Les associacions empresarials de la Garrotxa, les comarques de Girona i Osona demanen la variant de quatre carrils per raons funcionals i de seguretat

Les 13 entitats socioeconòmiques signants del manifest a favor de les variants d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas han volgut exhibir aquest matí la força i representativitat que tenen, i han explicat els arguments a favor del desdoblament de la via, també al seu pas per la Vall d’en Bas i les Preses. Creuen que la seva reivindicació és de sentit comú, tant pel que fa a la funcionalitat dels vehicles que hi passaran com per la seguretat de les persones que hi circularan.

13 entitats socioeconòmiques han signat el manifest a favor del desdoblament de la futura variant de la Vall d’en Bas i les Preses. Entre elles s’hi troben el Cercle Euram Garrotxa i de l’Alt Empordà, del Consell Empresarial d’Osona, la Unió Intersectorial d’Empresaris de la Garrotxa, la Federació d’Associació de Veïns d’Olot, la de comerciants, la Cambra de Comerç de Girona, els Joves Empresaris de la Garrotxa i fins i tot l’Associó d’Empresaris de la Vall d’en Bas. Als arguments funcionals per una variant de dos carrils per banda, hi afegeixen els de la seguretat.

Els signants del manifest asseguren estar a favor de la preservació mediambiental de la Vall d’en Bas. És per això que accepten que hi hagi restricció per als vehicles pesants. En roda de premsa, han volgut deixar clar avui que representen totes les associacions empresarials de la Garrotxa, a més de les comarques de Girona i d’Osona. Els signants demanen als alcaldes garrotxins signants de l’acord per les variants que tinguin en compte les necessitats del conjunt de la ciutadania.

Els promotors del manifest portaran la seva reivindicació a la Generalitat i a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, així com als alcaldes de les capitals d’Osona i l’Alt Empordà, i faran les accions que considerin oportunes perquè la variant sigui de dos carrils per banda al llarg de tot el seu traçat. Al manifest s’apunta la necessitat urgent que comencin les obres, i es reivindica el túnel de l’Hostal del Sol, que ha de reduir l’impacte i les molèsties als veïns, una demanda que va ser expressada àmpliament per les diferents entitats i particulars que van presentar al•legacions al projecte dissenyat per l’Estat, en el tram que ha d’enllaçar amb l’A-26.

Notícies relacionades: 

L’alcalde de la Vall d’en Bas diu no a la petició de part de l’empresariat de fer una variant de dos carrils per banda

El sector empresarial de la Garrotxa es mobilitza per demanar una variant de les Preses i la Vall d’en Bas de dos carrils per banda

x