L’Hospital d’Olot i Comarcal obre el primer servei de lloguer d’extractors de llet materna de la Garrotxa

L’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa obre un nou servei de lloguer d’extractors de llet materna. A partir d’aquest mes, les mares que ho desitgin poden apropar-se al centre per endur-se un dels aparells que es posen a disposició general.

A partir d’aquest mes de juny, totes les mares de la Garrotxa que ho desitgin poden apropar-se a l’Hospital d’Olot i comarcal per llogar un extractor de llet. Per a poder participar en aquest servei, l’usuari s’ha d’adreçar al ‘Punt d’Informació’ de l’equipament sanitari. Allà caldrà omplir un formulari i dipositar uns diners com a fiança, que se li retornaran un cop es retorni l’aparell d’extracció en bon estat i en condicions impecables de neteja. A disposició de les mares, hi ha set unitats disponibles, amb dos tipus d’extractors diferents: el manual o l’elèctric. El lloguer de l’extractor pot durar tota la lactància de les mares, de forma indefinida mentre duri tota aquesta etapa. L’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa és el primer centre de la zona que ofereix aquesta ajuda a les mares que ho necessitin. Fins ara, no hi havia cap equipament sanitari ni tampoc cap farmàcia de la Garrotxa que doni un servei d’aquestes característiques.

Notícies relacionades: 

El Banc de llet materna es posa en marxa a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

x