Les Tures seran les encarregades de llegir el pregó 2016 de Festes en honor a la singularitat del seu nom

Les veïnes d’Olot que es diuen Tura seran les encarregades de fer el pregó 2016 de les festes. Es reconeixerà així la singularitat d’un nom que es manté a la Garrotxa. També s’ha avançat alguns dels noms que protagonitzaran els concerts de Festes del Tura, com Oques Grasses, Aspencat o Germà Negre, però de moment no s’aclareix si hi haurà cap acte que substitueixi el Correbou.

El 1966 Josep Munteis va pronunciar el primer pregó de Festes del Tura, i cinquanta anys després aquest acte d’obertura s’ha mantingut de forma ininterrompuda. Enguany, les encarregades de donar el tret de sortida a les festes seran les Tures, el grup de veïnes que tenen com a nom de pila el de la patrona d’Olot, com un homenatge a la singularitat d’aquest mot. En total hi ha 88 dones empadronades a la ciutat que s’anomenen Tura, Turina o Maria del Tura. Serà el tercer pregó plenament femení que hi haurà a Olot després de Maria del Tura Bolòs al 1982, i Mita Casacuberta el 2005.

També s’han anunciat alguns dels grups que formaran part dels 55 concerts programats per les properes Festes del Tura. Destaquen Aspencat, Animal, Oques Grasses, Guillem Roma, Habitación Roja, Mambo Jambo o Germà Negre. El grup banyolí fa una defensa del model musical de les festes olotines, considerat per molts com la que disposa d’una qualitat de concerts més elevada.

Les Festes 2016 també reforcen la franja horària de tarda-vespre, i inclou sessions temàtiques de llarga durada de diferent tipus, com les 5 hores de reggae o les 10 de música electrònica. Però entre les activitats programades de moment no hi ha previst cap acte que substitueixi el Correbou.  Tot i així, tampoc preocupen els 6.300 euros menys que el consistori deixarà d’ingressar pel lloguer de la Plaça de Braus pel Correbou de Festes, i ja té tancats els pressupostos musicals dels concerts. Les Festes del Tura es celebraran del 7 a l’11 de setembre d’aquest 2016.

Notícies relacionades:

El cuiner i gastrònom Pep Nogué obre les festes del Tura amb un pregó carregat d’ingredients i motivacions gastronòmiques

La penya AOAPIX serà la pregonera de les Festes del Tura 2014

Manuel Faus repassa els últims 40 anys d’Olot i dibuixa el futur de la ciutat durant el pregó de les festes del Tura

x