ERC Olot presentarà una moció al ple municipal per entrar a la cooperativa Som Energia

El primer partit de l’oposició de l’Ajuntament d’Olot, Esquerra Republicana, ha anunciat que presentarà una moció al ple del consistori perquè s’entri a formar part de la Cooperativa Som Energia. Això hauria de servir per impulsar la compra d’energia sostenible, per ajudar al compliment del Pla d’Acció d’Energies Sostenibles,.

Esquerra Republicana d’Olot presentarà aquest vespre una moció al ple de l’Ajuntament per demanar que el consistori es faci soci de la cooperativa Som Energia, i en conseqüència, explori totes les vies possibles per abastir-se amb energia verda i 100% renovable. Aquesta moció es basarà en tres punts.

El primer és acceptar que el model ede les energies fòssils és obsolet, el segon, que les primeres actuacions per canviar de model energètic han de venir del món local. El tercer dels punts és el compliment amb el Pla d’Acció d’Energies Sostenibles, el PAES, que en el seu article 6 marca que cal comprar energia sostenible.

En aquest sentit, Esquerra vol impulsar a l’equip de govern perquè així ho faci, i creu que a través de Som Energia es pot tirar l’acció endavant. El principal partit de l’oposició també valora positivament que Olot aposti per l’energia sostenible, a través de la Xarxa Espavilada de Calor i la Locomotora energètica, i per això creu que cal començar a fer aquests passos per continuar amb aquesta línia.