Les proves de les assignatures de modalitat tanquen la selectivitat del 2016

Avui ha estat l’últim dia de la selectivitat. Els exàmens han estat d’assignatures de modalitat, com Llatí, Física o Geografia, que en la majoria de casos comptaven com a específiques. L’ambient a l’Institut Montsacopa era molt més relaxat que el primer dia, i els estudiants han afrontat les proves sense pressió.

L’últim dia de la selectivitat no té pràcticament res a veure amb el primer. Els estudiants s’ho prenen amb molta més tranquil·litat, conscients que tanquen l’etapa preuniversitària. Els exàmens d’avui eren de matèries de modalitat. Un dels més complicats ha estat el de física, segons molts dels examinands. El de Matemàtiques corresponents al Batxillerat científic no ha estat complex.

La majoria dels estudiants de Batxillerat Social ja eren fora, al migdia, perquè han tancat la selectivitat amb Geografia, a primera hora del matí, però als d’Humanitats els quedava examinar-se de Grec. Ja ho havien fet de Llatí, que tampoc els ha semblat difícil en excés.

Aquest any ha estat el torn de l’Institut Montsacopa per organitzar la selectivitat. Els centres olotins es tornen cada curs per organitzar-la, per estalviar als alumnes els nervis d’haver-se de desplaçar.

A més, per contra del que ha legislat el govern espanyol, sembla que l’any que ve se seguirà fent la selectivitat: tots els centres han rebut un document de la conselleria d’Ensenyament que així ho certifica, tot i que això també pot canviar amb el que queda d’any. El curs que ve, la selectivitat d’Olot tindrà lloc a l’Institut Bosc de la Coma.