El ple d’Olot aprova el pronunciament sobre la consulta dels correbous i permetrà l’obertura de clubs cannàbics

Ahir es va celebrar el ple del mes de juny de l’Ajuntament d’Olot. Entre els punts aprovats, hi va haver el pronunciament sobre l’avaluació final i el posicionament de la consulta popular dels correbous i la variant: les dues votacions van tirar endavant.

L’Ajuntament d’Olot va aprovar per unanimitat el pronunciament sobre l’avaluació final i el posicionament del mateix consistori respecte la consulta popular dels correbous. L’alcalde en va fer una valoració, amb esment també de tres incidències que es volen millorar de cares a properes consultes populars a la capital garrotxina.

Els grups de l’oposició també van votar a favor d’aquest pronunciament en relació al correbou, tot i mostrar-se crítics amb alguns aspectes més de la consulta, com la distribució dels codis per votar o la claredat de la pregunta.

Les discrepàncies van arribar en relació a la pregunta sobre la variant. L’oposició va argumentar que no s’ha generat prou debat entorn d’aquesta infraestructura i que aquesta segona pregunta segurament no calia. L’alcalde es va mantenir en la seva posició: la pregunta sobre la variant es va voler fer per intentar augmentar la participació. La votació sobre la variant també va ser aprovada amb tots els vots a favor, menys un en contra d’Olot en Comú i tres abstencions, de la CUP.

També es va aprovar inicialment l’ordenança que regula l’obertura de clubs de cànnabis a la ciutat. Així ho va aprovar ahir el ple sense vots en contra, només amb l’abstenció de la CUP, que troba la normativa molt restrictiva. El que tira endavant és l’ordenança, que des del consistori, proposa que els clubs hagin de tancar abans de les deu del vespre entre setmana, i de la mitja nit el cap de setmana. En relació a la seva ubicació, els clubs hauran d’estar situats a més de 300 metres de distància de centres educatius, de salut i d’instal·lacions esportives. Els clubs hauran de complir diverses normes relacionades amb la salut pública. L’entrada de menors a aquests locals estarà prohibida.

x