L’exposició Identitats ImPossibles es podrà veure al Museu dels Sants fins el 20 de novembre

Demà a les 7 del vespre s’inaugura l’exposició Identitats ImPossibles al Museu dels Sants. És una mostra que fa dos anys que s’està treballant i que se centra en la diversitat sexual i de gènere a través de la iconografia.

El Museu dels Sants acollirà fins el 20 de novembre l’exposició Identitats ImPossibles, sobre la diversitat sexual i de gènere. Suposarà un pal de paller en un cicle d’activitats que durarà mesos, i que ja va començar dissabte passat amb la jornada ‘Va de Drets’. Amb aquest projecte museístic vol canviar la idea del museu com un espai de referència del passat, per transformar-lo en una eina de transformació i de millora social.

Identitats ImPossibles es basa en tres eixos: les identitats, els desitjos i la violència. També la iconografia i l’hagiografia, i per tant, la religió hi tenen un paper important. Les imatges i estàtues de sants, com Wilgefortis o Maria Magdalena, són clars representants de la diversitat sexual en el món religiós en el passat, i que han sobreviscut fins l’actualitat.

L’exposició s’envoltarà d’activitats diverses, com conferències, cursos formatius i espectacles teatrals, que abordaran en tots els casos la diversitat sexual, en un cicle que representa un exercici cultural i social per aconseguir més respecte cap a aquest dret bàsic de totes les persones.