L’Ajuntament de Riudaura inicirà la catalogació dels camins del municipi a partir d’imatges aèries captades per l’exèrcit americà el 1956

L’Ajuntament de Riudaura recuperarà els antics camins del municipi a partir de les imatges aèries que l’exèrcit americà va captar el 1956, ara fa 60 anys. El consistori vol elaborar el catàleg de camins del municipi i incorporar-lo al Pla d’Ordenació Urbanística en els propers dos anys.

L’Ajuntament de Riudaura vol identificar els actuals camins del municipi i recuperar els antics camins que han quedat en desús, per tal de tornar-los a fer útils i accessibles. Per poder-lo dur a terme, el consistori ha fet una troballa molt valuosa. Ha descobert que l’Arxiu de Girona guarda una sèrie de làmines fotogràfiques de l’exèrcit americà, corresponents al 1956, que identifiquen perfectament els camins que eren transitables a Riudaura fa 60 anys. A partir d’aquest material, l’Ajuntament vol iniciar una sèrie de treballs de catalogació i recuperació que començarà per la identificació de la xarxa de camins històrica del municipi i el manteniment d’una sèrie d’entrevistes amb els propietaris dels terrenys per on passen.

El consistori vol elaborar el catàleg de camins del municipi que incorporarà al Pla d’Ordenació Urbanística en els propers dos anys, un objectiu que la corporació municipal es planteja a mig termini. L’Ajuntament de Riudaura inicia una feina feixuga però necessària per conèixer el patrimoni que el municipi té en referència a la seva xarxa de camins.

 

x