Inaugurada a la Sala Oberta 2 l’exposició ‘Retrats de Guerra’ d’imatges del primer gran fotoperiodista català, Agustí Centelles

Olot acull des d’avui l’exposició de fotografies ‘Agustí Centelles. Retrats de Guerra’. Compta amb diverses instantànies representatives de personatges clau en l’època de la Segona República i també la Guerra Civil, un període en el qual Centelles va ser molt productiu.

La Fundació Vila Casas ha fet arribar a Olot algunes imatges emblemàtiques de la trajectòria d’Agustí Centelles com a fotògraf de la IIa República i la Guerra Civil. L’exposició ‘Agustí Centelles. Retrats de Guerra’ s’ha inaugurat aquest dissabte al migdia i no només té un valor important per la rellevància de Centelles com a fotoperiodista, sinó també perquè bona part del seu llegat no es troba a Catalunya en l’actualitat.

L’exposició es podrà veure a la Sala Oberta 2 de l’Hospici fins el proper 21 d’agost. Té un recorregut cultural, avançant-se a la Biennal Olot Fotografia, i també segueix la línia de les darreres mostres al mateix Hospici.

Entre les imatges hi ha fotos emblemàtiques, com la que mostra un grup de milicianes a Tardienta, a Osca. També s’hi poden trobar retrats dels grans líders del moment, com Lluís Companys o Manuel Azaña, i figures que també tindrien un paper rellevant durant la transició en àmbit polític i cultural, com Josep Tarradellas, Teresa Pàmies, Frederica Montseny o Dolores Ibárruri, ‘La Pasionaria’.

x