El Cornamusam celebra el seu 25è aniversari en plena transició en l’organització

Aquest dissabte s’ha celebratr la 25a edició del Cornamusam, el festival internacional de la cornamusa que se celebra anualment a Olot. Enguany, aquest festival celebra la seva 25a edició, i es troba en un moment de canvi, ja que l’associació que sempre l’havia organitzat, El Til·ler, va desaparèixer. Enguany l’ha tirat endavant l’Institut de Cultura juntament amb l’Esbart Olot.

El Cornamusam passa per un moment de transició. El Til·ler, el portava organitzant des del seu naixement, i ha arribat el moment de canviar, perquè l’entitat va desaparèixer. El format d’enguany ha durat només un dia, però la qualitat ha primat per sobre de tot. Aquesta ha estat la línia de treball que s’ha marcat des de l’Institut de Cultura d’Olot, que ha estat qui l’ha organitzat en aquesta ocasió.

No va faltar de cap de les maneres ni el toc d’inici ni els balls de la cabreta. El grup ‘Cul de Sac’ va posar la música en un ball popular que va haver-se de fer a la Sala El Torín perquè el mal temps no va permetre fer els preparatius a la plaça del Teatre, l’emplaçament original. Finalment, el 25è Cornamusam el va tancar l’escocès Duncam Chisholm, un violinista escocès referent internacional, acompanyat de dos músics més, en un concert de gran qualitat musical a l’Hospici.

Notícies relacionades:

El Cornamusam torna a celebrar-se un sol dia i l’Esbart Olot entra en la seva organització

El Cornamusam s’impulsa en músics de referència internacional per donar un salt endavant en la seva 24a edició

Torna el Premi Ratafia Russet de composició per a sac de gemecs dins la programació de la 24a edició del Cornamusam