Unes 300 persones celebren la primera Romeria de la Garrotxa organitzada per la Casa Cultural d’Andalusia

La primera romeria organitzada per la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa va arribar amb força a Olot. Unes 300 persones de la comarca i també de comarques veïnes hi van participar.

Una festivitat típicament andalusa portada a terme a Olot. Es tracta de la primera romeria organitzada per la Casa Cultural d’Andalusia de la comarca que va comptar amb l’assistència 300 persones. Els assistents van venir de diferents punts de la comarca i també n’hi van haver de provinents de comarques veïnes, des de poblacions com Manlleu, Llançà, Torelló i Figueres, ningú es volia perdre la cita. Ben agermanats van recórrer els carrers d’Olot fins a Sant Esteve, on van celebrar la missa del Rocío.

La jornada es va viure molt intensament, ja que molts dels participants no van poder presenciar la cerimònia que té lloc a Andalusia cinquanta dies després de Pasqua. La processó tal com mana la tradició, va consistir en transportar la verge coneguda com “blanca paloma” fins a les portes de l’ermita, en aquest cas l’església de Sant Esteve. Amb tot, una jornada molt especial per els andalusos de la Garrotxa i dels voltants.

Notícies relacionades:

La Casa Cultural d’Andalusia representa Els Pastorets de Folch i Torras

L’Esbart Olot ha organitzat per a aquest dissabte una tarda solidària a la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa

Desenes d’entitats d’Olot i la Garrotxa participen a la jornada solidària ‘El Somriure de Carla’ a la Casa Cultural d’Andalusia d’Olot