Rubén Hernández s’imposa a la 42a Pujada a la Salut de Sant Feliu de Pallerols però no es pot apropar al rècord d’Illamola del 1990

La 42a Pujada a la Salut de Sant Feliu de Pallerols ha tornat a reunir prop de dos centenars de participants, entre excursionistes i atletes. En l’apartat competitiu, Rubén Hernández s’ha imposat en aquesta prova duríssima de poc més de dos quilòmetres de distància i més de mig quilòmetre de desnivell positiu. Eugènia Miro ha vençut a la categoria femenina.

La Pujada a la Salut de Sant Feliu de Pallerols organitzada pel Club Atletisme Pescallunes és una de les primeres curses que hi va haver a Catalunya on premiava l’explosivitat en pujada en comptes de la resistència en el recorregut. Ara la llista d’esdeveniments similars, com el quilòmetre vertical, s’han popularitzat arreu, però aquesta cursa va ser de les pioneres i així ho acredita la seva trajectòria, amb 42 edicions a la seva esquena.

La cursa l’ha guanyat Rubén Hernández, que ha completat els més de dos quilòmetres de recorregut i els gairebé 600 metres de desnivell positiu amb un temps de 23 minuts i 2 segons. Hernández succeeix  així a Isaac Barti, vencedor l’any passat i que enguany competia en una altra cusa als Picos de Europa (Cantàbria). El segon classificat ha estat Jordi Rabionet, a pocs segons, seguit d’Aleix Bautista. En dones la que ha fet el millor temps de la pujada ha estat Eugènia Miró, l’actual rècordman de la prova (obtingut al 2013) i que avui ha fet un temps de 28 minuts i 8 segons, un minut i mig pitjor que la seva marca de 2013. A Miró l’han acompanyat al podi Mar Aizcorbe i Rosario Ruiz. El primer santfeliuenc de tots els que han lluitat contra el cronòmetre ha estat David Duran, amb un temps de 25 minuts i 34 segons; la primera noia ha sigut Silvia Jiménez.

Un altre dels participants d’aquesta edició és qui té el rècord de la prova: l’atleta de Rupit Josep Maria Illamola. L’osonenc encara conserva el rècord assolit l’any 1990, fa 26 anys, on va establir la millor marca del recorregut amb un temps de 19 minuts i 43 segons.

Notícies relacionades:

La Pujada a la Salut, organitzada pel Club Atletisme Pescallunes, reuneix 210 participants en la seva 41a edició i veu guanyar el jove Isaac Barti

La Pujada al Santuari de la Salut de Sant Feliu de Pallerols compleix 40 edicions amb uns 250 participants

Nan Oliveras s’adjudica la 31 edició del Cros d’Estiu de Sant Feliu de Pallerols, organitzat pel Club Atletisme Pescallunes

x