L’Agència de Residus de Catalunya anuncia que destinarà 14 milions d’euros a construir la planta de triatge de la Garrotxa

L’Agència de Residus de Catalunya ha anunciat que destinarà 14 milions d’euros per construir la planta de triatge prevista a Sant Jaume de Llierca. L’equip de govern del municipi considera que l’anunci és precipitat, donat que encara no s’ha resolt el contenciós que l’Ajuntament té interposat contra el pla especial de la planta. Juntament amb l’oposició i una nova associació veïnal, negocien una proposta local que demanarà reconsiderar el pla especial, ara que els consells comarcals de la Garrotxa i el Pla Especial han decidit portar conjuntament la gestió dels residus.

El consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat subscriure un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar la planta de triatge comarcal, prevista, segons el pla especial aprovat per la Generalitat, als terrenys de Can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca. La Generalitat preveu finançar alhora les infraestructures i serveis complementaris necessaris per al funcionament de les instal·lacions. En un comunicat de premsa, l’Agència de Residus assegura que la planta donarà servei, també, al Pla de l’Estany, dins la lògica del conveni signat entre els consells comarcals de les dues comarques, que determina la gestió conjunta de les inatal·lacions destinades al tractament de residus. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, diu que encara no ha rebut una notificació oficial per part del Departament, i ha declinat fer declaracions fins a rebre la informació. Qui sí que ha reaccionat a la notícia ha estat l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, que té interposat un contenciós contra el pla especial de la planta en considerar que els terrenys de Can Coma de Baix no són els pertinents per ubicar les noves instal·lacions.

L’equip de govern de Sant Jaume de Llierca, de Convergència Democràtica, es troba en converses amb el grup de l’oposició, Esquerra Republicana, i la nova Associació de Veïns No a la Planta, hereva dels moviments veïnals que s’oposaven a la planta en el seu emplaçament previst a Can Coma de Baix, que ha estat recollint firmes a tota la vall del Llierca per començar a emprendre accions. L’equip de Govern vol que la Generalitat i el Consell Comarcal reconsiderin el pla especial de la planta, ara que la gestió dels residus de la Garrotxa es planteja de manera conjunta amb el Pla de l’Estany.

Notícies relacionades:

L’actual equip de Govern de Sant Jaume de Llierca mantindrà el contenciós contra el pla especial de la planta de triatge

CiU de Sant Jaume vol estudiar la posició que prendrà sobre la planta de triatge i no descarta mantenir el contenciós contra el pla especial

Inaugurada la planta de triatge d’Orís, de la que dependrà que la Generalitat tiri endavant la construcció de la planta de Sant Jaume de Llierca